ŞARKI SÖYLEMEK İÇİN KANSERİ YENDİ


ARTIK GİTAR ÇALIP ŞARKI SÖYLEYECEK MİYİM?
Özdemir ERDOĞAN'ın 2000'li yıllardan itibaren sağlık sorunları yavaş yavaş kendini göstermeye başlamış. 2006'dan itibaren şarkı söylemesine engel olan farenjit belirtileri olmuş. Gerekli ilaç tedavilerini yaptığı halde olumlu sonuç alamamış. Küçük bir operasyonla kistik kitleden parça alınmış. İki gün sonra heyet raporunu yüzüne okumuşlar. Sağ bademciğinin üstünde bir tümör tespit edilmiş, çene kemiğine kadar yayılmış. Kansersin demişler.
Söylenenler onun için sanki idam fermanı gibiymiş. Doktorlar, "Ameliyat 12 saat sürebilir, yüzünüzde çöküntüler olabilir hatta sesinizi bile kaybedebilirsiniz" demişler. "Artık gitar çalıp şarkı söyleyemeyecek miyim?" diye sormuş kendi kendine. "Biz senin hayatından bahsediyoruz, şarkı gitar bunları unutun" demiş doktorlar. Ama hemen karar veremeyeceğini söyleyerek eşiyle beraber İstanbul'a dönmüşler. Çocukları, arkadaşları, yakınları Özdemir Bey'den bile çok korkmuşlar. ABD'deki kızı tedavi için yanına gelmesini istemiş.
Çapa Tıp Fakültesi'nde görevli Bulgar göçmeni genç profesör Günter Hafız'la tanışmış. Kendisinden biraz zaman istemiş. Bu arada 17 Haziran Özdemir ERDOĞAN’ın doğum günü ve aynı gün de bir konseri varmış. Ameliyattan önce oğlunun stüdyosuna kapanmış ve 15 gün kayıt yapmış. "Belki ölür yada sesimi yitirirsem ardımda son bir şey bırakmak için. Konseri verdim ve doktora teslim oldum" diyor usta sanatçı.
7-8 AY HİÇ KONUŞAMAMIŞ
3 defa seansa girmiş. Tümörü yakmışlar. Bu sırada yemek yiyememiş, burnundan midesine boru indirilerek beslenmiş. 95 kiloymuş ve tam 25 kilo vermiş. Tedavi işe yaramış ve tümör kurumuş. 7-8 ay hiç konuşamamış.
2006'nın sonlarında gitarını eline almış. Yılbaşı gecesi için 17 konser teklifi almış. Henüz hazır olmadığı için olumlu cevap verememiş. İlk konseri Bursa'da vermiş. Bu konserde o kadar hareketliymiş ki kasık fıtığı olmuş. Sonra da Manisa'da konser vermiş. Fıtık ameliyatı olup konsere çıkmış.