BEN HER ZAMAN ŞÜKREDERİM


OĞLUMU ÇOK ÖZLEDİM
Bir buçuk yıl önce tiroit kanseri tedavisi gören Arzum Onan’ı en çok etkileyen oğlundan ayrı kalmak olmuş.
Tiroit kanserini Çernobil'in tetiklediğini düşünen sanatçı, erken teşhisin çok önemli olduğunu vurguluyor. Sanatçı bir ay radyoiyot tedavisi nedeniyle evde kimseyi görmeden yaşamış ve bu sırada oğlu Can'ı çok özlemiş.
Teşhisi önce eşi Mehmet ASLANTUĞ öğrenmiş. Metanetle karşılamış bu haberi. Eşi, hastalığı sırasında müthiş bir eş, sevgili, ağabey ve destekçi olmuş.Annesin de beş yıl önce böyle bir rahatsızlık olduğunu tamamen tesadüf eseri öğrenmiş. Oğlunun doğumundan sonra rutin kontrollerini çok dikkat ediyormuş. Geçtiğimiz yıl nisan ayında, rutin check-up'lardan birinde çıkınca 3-4 gün içinde ameliyat günü alınmış. Tiroidi tamamen alınmış. Radyoaktif iyot denen bir tedavi görmüş.
HERŞEYİN BETERİ VAR
Muhatap olduğu doktorlar o kadar rahatlatıcı, o kadar durumu izah eden insanlarmış ki, çok rahat etmiş.
Herşeyin beteri olduğunu, onun için her daim halimize şükretmemiz gerektiğini düşünen bir yapım var.”diyor Arzum ONAN. Olabildiğince dik durmuş. Hastalığı öğrendikçe çok şükür demiş. Biyopsi sonucunu öğrenmeye hastaneye gittiklerinde Arzum ONAN dışarıda beklemiş, girmek istememiş. Mehmet ASLANTUĞ girmiş ve doktorla konuşmuş. Çıktığında bol virgüllü cümlelerinden kurmaya başlayınca bir şeyler olduğunu tahmin etmiş. “Biz bunu hemen halledeceğiz" demiş.
Oğlundan bir ay ayrı kalmış. Bir ay çok zor geçmiş. Evde bir ay kimseyi görmeden, dışarı çıkmadan yaşamış. Sadece çocuklar için değil yetişkinler içinde zararlıymış gördüğü tedavi. Annesi sanatçıyla on beş gün kalmış. Ama aynı evin içinde birbirlerine yaklaşmıyorlarmış.” Mehmet evde olsaydı çok zor olurdu, aynı ev içinde olup da birbirini görmeden yaşamak, ayrı odalarda olmak farklı bir acı olurdu. Geçen yaz korkunç bir yazdı.” diyor sanatçı.