Kanseri yendim


O GÜNE KADAR BİRİKTİRDİĞİM PARA O KADAR DEĞİLDİ BİLE...

Kayahan kanser teşhisinin ardından ölümünden sonra insanların onu hatırlayabileceği bir şarkı yapmak istemiş. Yemin ettim şarkısı çıktığında doktorların dediğine göre ölümüne iki ay varmış. İlk olarak şarkıyı Nilüfer söylemiş.
Ünlü sanatçı kanser olduğunu 2 Haziran 1990'da öğrenmiş. Stüdyoda çalışırken ayağında bir yağ bezesi görmüş. Doktoru onu almış ancak iki gün sonra tekrar aramış ve yumuşak doku kanseri olduğunu söylemiş. Kayahan tedavi için bir hastaneye gitmiş; kurtulması için büyük miktarda para istemişler. “O güne kadar biriktirdiğim para o kadar değildi bile…” diyor sanatçı.
KANSERİN NEDENİ SİGARA VE SIKINTIDIR
Kayahan insanları uyarıyor.”Kanserin nedeni sigara ve sıkıntıdır. Bunlara çok dikkat edilmesi gerekir.”
Tedavisi sürecinde 35 gün radyoterapi görmüş. Tedavinin bittiği günde konsere çıkmış.
Hastalığını kimseye söylememiş. En büyük destekçisi ailesi olmuş. On sene sürdürdüğü tedavinin tam bittiğini düşünürken hastalık tekrar baş göstermiş. Bu sıkıntılı zamanlarında gönül sayfam, kâğıttan kayıklar, söz güzelim ve ninni şarkıları ortaya çıkmış. Normalde bir parçayı altı ayda yazarken bu parçaların hepsini bir ayda yazmış.
VÜCUDUNDA YAĞ BEZESİ GÖRENLER HİÇ İHMAL ETMEDEN DOKTORA GÖRÜNSÜNLER
Son on sene içerisinde olduğu ameliyatlarda vücuduna toplam 800 dikiş atılmış. Ayrıca “vücudunda yağ bezesi görenler hiç ihmal etmeden hemen doktora görünsünler.” diyor Kayahan.
Ameliyatlardan sonra kesin sonucun laboratuar sonuçlarında belli olacağını söylemişler. O üç günü beklemek çok zor olmuş. Sanatçı şimdi iyi ancak radyoterapi tedavisine devam edecek. Yakında sağlıklı bir şekilde yürüyebileceğini ancak bacaklarıyla güzellik yarışmalarına katılamayacağını söylüyor.
Tedavi sürecinde en büyük yardımcısı olan eşi İpek Hanım“Allah, canım Kayahan'ımızı bana ve kızıma bağışladı” diyor.

KAĞITTAN KAYIKLAR
Kağıttan kayıklarla
Denizler geçilmiyor
Kilitler açılmıyor
Bu can seni çok özlüyor
Kağıttan kayıklarla
Denizler geçilmiyor
Demirler bükülmüyor
Bu can seni çok özlüyor
Gözleri tavanlarda
Cezası ne bilmiyor
Sigarası sönmüyor
Bu can seni çok özlüyor
Gözlerinde gözyaşıyla
Gün sayıyor dalgalarla
Ölümüne sevdasıyla
Bekliyor hala
Bi can seni bi can seni
Bi can seni sayıklıyor
Demir kapı demir kilit
Bu can sana kavuşmuyor